Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gary Paffett zůstane testovacím jezdcem McLarenu

Gary Paffett zůstane testovacím jezdcem McLarenu

Přestože se nyní hlavním týmem Mercedesu stal Brawn GP.

Gary Paffett potvrdil, že ve formuli 1 zůstane testovacím jezdcem, přestože jeho zaměstnavatel z DTM, automobilka Mercedes, nyní ve formuli 1 soustředí většinu svých sil na tým Brawn GP, který odkoupil.

Osmadvacetiletý Brit už několik let závodí v Německém mistrovství cestovních vozů (DTM) s vozem Mercedes a v roce 2005 se dokonce stal šampionem. Od roku 2006 je současně testovacím pilotem McLarenu ve formuli 1.

McLaren byl dlouhá léta s Mercedesem úzce spjat, jenže automobilka po neúspěšných pokusech převzít vedení tohoto týmu přesměrovala své síly na loňský mistrovský tým, Brawn GP, který koupila a učinila z něj svou tovární stáj.

Přesto Paffett trvá na tom, že v DTM sice závodí pro Mercedes, ve formuli 1 je ale zaměstnancem týmu McLaren.

"Budu pokračovat v testovací práci pro McLaren, abych se pokusil vylepšit vůz a pomoci zcela britskému týmu vyhrát šampionáty.

Nejsem součástí týmu Mercedes. V DTM pracuji s Mercedesem a ve formuli 1 s McLarenem. Mezi těmito dvěma stále existuje vztah skrze motory a ačkoliv je zde nyní rivalita, jsem zastáncem McLaren ve formuli 1 a Mercedesu v DTM."

Paffett věří, že piloti McLarenu Lewis Hamilton a Jenson Button budou motivovat jeden druhého a udrží si dobrý pracovní vztah.

"Vím, jak odhodlaný a pracovitý Lewis je a jakou práci odvedl Jenson, pro každého bude fantastické to sledovat.

Pro Jensona je příchod k McLarenu odvážným krokem, Lewis je tu nyní už pár let a zná tým velice dobře. Ale tým má v tomto ohledu skvělého ducha a oběma dvěma se dostane naprosto stejné podpory, oba se budou tolik motivovat, že to může všemu jedině prospět.

Oni nejsou takoví, aby se pohádali, budou se jen více a více povzbuzovat."