Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Gary Paffett musí skončit s prací pro McLaren

Gary Paffett musí skončit s prací pro McLaren

Honda dovnitř, chráněnec Mercedesu ven.

Po dlouhé spolupráci se tento týden rozcházejí cesty McLarenu a Garyho Paffetta. Brit v roce 2005 zvítězil v DTM ve voze Mercedesu a krátce na to se přidal k týmu McLaren-Mercedes v F1. Doufal, že by se o rok později mohl posadit do závodní sedačky, ale Ron Dennis nakonec získal dvojici Alonso - Hamilton a Paffett zůstal na místě testovacího a rezervního jezdce a opět se vrátil do DTM. Brit setrval na svém místě i po tom, co si Mercedes založil v F1 tovární tým, pro McLaren testoval na okruzích i ve špičkovém simulátoru a v DMT získával vítězství pro Mercedes. Dohromady už strávil ve vozech Mercedesu 11 sezón a do nového partnerství McLarenu s Hondou tedy nezapadá.

"Práci pro McLaren jsem miloval a doufám, že moje zpětná vazba a názory byly pro inženýry přínosem," rozloučil se Paffett. "V tomto týmu mám spoustu přátel a do budoucna jim přeji hodně štěstí. Držím jim palce, aby příští sezónu získali alespoň jedno či dvě vítězství!"

S 33letým pilotem se rozloučil Jonathan Neale, zástupce ředitele McLaren Racing: "Gary byl vynikajícím členem týmu a velkým přínosem na testovací trati i v simulátoru. Byl pro nás nesmírně důležitý a především je to skvělý chlapík. Přeji mu jen to nejlepší."

Gary Paffett bude i příští sezonu soutěžit v DTM, opět ve voze Mercedes C-Coupé týmu HWA.