Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paffett prodloužil smlouvu s McLarenem o další rok

Paffett prodloužil smlouvu s McLarenem o další rok

Šéf týmu si Brita nemůže vynachválit při vývoji vozu.

McLaren v úterý oznámil prodloužení smlouvy s Garym Paffettem i na příští rok. Dlouhodobý testovací a záložní jezdec ve Wokingu pracuje již od roku 2005 a zároveň závodí v DTM za Mercedes.

"Jsem velmi potěšen tím, že jsem prodloužil svou spolupráci s týmem Vodafone McLaren Mercedes," řekl třicetiletý britský závodník o své nové dohodě.

"Jak všichni víme, úspěch se ve Formuli 1 tvoří silnými a dlouhodobými svazky, jsem členem týmu již přes pět let a je to místo, kde se cítím příjemně a jsem opravdu šťastný, a kde nabírám sebevědomí. Jsem hrdý, že můj příspěvek týmu dovolil zůstat vítěznou silou v závodech i šampionátu ve Formuli 1 a opravdu věřím, že budeme růst a zlepšovat se i nadále."

Šéf týmu Martin Whitmarsh dodal: "Gary se stal důležitou části naší technické podpory a vývoje týmu, jak na trati, tak na simulátoru. Gary i tým věří, že tato dohoda zdůrazní jeho reputaci důležitého vývojového jezdce a opravdového týmového hráče."

Paffett letos pracuje po boku Pedra de la Rosy, který se k týmu letos na začátku roku přidal po roce stráveném ve službách Sauberu a Pirelli.