Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De la Rosa se vrací do formule 1 za volantem Sauberu

De la Rosa se vrací do formule 1 za volantem Sauberu

Švýcarský tým sází na kombinaci ostříleného a mladého pilota.

Pedro de la Rosa se vrací do závodního kokpitu formule 1 za volantem Sauberu. Švýcarský tým v úterý potvrdil, že španělský jezdec doplní v kokpitu Kamuje Kobajašiho.

Osmatřicetiletý Španěl strávil posledních sedm let coby rezervní a testovací pilot McLarenu, v roce 2010 však přesedlá k týmu z Hinwilu.

"Pedro strávil mnoho let prací pro vrcholový tým na nejvyšší technické úrovni," řekl Peter Sauber. "My jako tým stojíme o jeho zkušenosti, stejně jako mladý Kamuj.

Kombinace ostříleného závodníka a nadějného mladého jezdce se nám opakovaně osvědčila jako velmi plodná. Ani od jednoho v příštím roce zklamání nečekám.

Samozřejmě, že velmi důležité bude také poskytnout jim odpovídající vůz. Ohledně našeho interního pokroku se také cítím pozitivně. Byli jsme schopni pokračovat v pracích na vozu pro rok 2010 podle plánů i přes nedávné období nejistoty."

Posledním závodem de la Rosy byla VC Brazílie roku 2006, kdy v McLarenu zaskakoval za Juana Pabla Montoyu.

"Vždy jsem pevně věřil, že dostanu ještě šanci jako týmový jezdec," řekl. "Jelikož počet testovacích jízd byl radikálně omezen, usiloval jsem právě o tohle.

Jsem skutečně nadšený z nadcházející sezóny s týmem Petera Saubera, který je pevnou součástí formule 1 již od roku 1993."