Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Bahrajnu se pojede na prodloužené verzi okruhu

Velká cena Bahrajnu se pojede na prodloužené verzi okruhu

Nová konfigurace Sakhiru měří téměř o celý kilometr víc.

Pořadatelé Velké ceny Bahrajnu se rozhodli změnit pro letošní úvodní závod formule 1 profil tamního okruhu. Jeho délka vzroste téměř o celý kilometr.

Symbolicky k tomu, že od letošní sezóny rozroste startovní pole o šest vozů, přibyde na okruhu osm nových zatáček. Zatímco původní verze okruhu měří 5 412 metrů, nyní bude délka činit 6 299 metrů. Okruh tak bude po belgickém Spa-Francorchamps druhým nejdelším okruhem kalendáře, čemuž bude odpovídat také počet kol v závodě.

Sekce však není vybudována nově. Jak známo, na okruhu se jezdí od roku 2004, je tedy poměrně nový a moderní a podle moderních trendů také skýtá několik různých variant. Část tratě, o kterou bude verze pro letošní velkou cenu obohacena, existuje již od roku 2006.

Změna jezdce čeká za čtvrtou zatáčku, kde namísto kratičké rovinky zahnou doleva a absolvují klikatý komplex pravé, levé, tří pravých a další levé zatáčky, než se skrze úzkou levou zatáčku vrátí na původní verzi okruhu.

Tuto sekci si můžete prohlédnout zde.

Zayed R. Alzayani, prezident okruhu v Bahrajnu, řekl: "Úsek byl dokončen v roce 2006 jako součást stavební evoluce okruhu pro závodníky a fanoušky.

Svou premiéru zažil při prvním ročníku 24-hodinového závodu a hned se ukázal jako extrémně úspěšný, a vzhledem k letošním změnám pravidel, týmů a jezdeckých složení ve formuli 1 je tento rok perfektním pro změnu okruhu, která nabízí novou výzvu a příležitosti k předjíždění."