Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Force India má v nepořádku učetní knihy

Force India má v nepořádku učetní knihy

Týmu bylo pohroženo likvidací, pokud nedá věci dopořádku.

Force India prohlásila, že nejsou nejmenší pochyby nad účastí indického týmu v nadcházející sezóně formule 1, nehledě na zprávy, že by týmu mohla být znemožněna činnost.

Článek v britském Daily Telegraphu totiž uvádí, že týmu Force India bylo 26. ledna doručeno oznámení o likvidaci, jelikož indický tým stále nepřiložil britskému kontrolnímu orgánu Campanies House své učetní knihy.

Tým dostal termín do 25. února, aby dal své faktury dopořádku a likvidace byla odvolána. Podle šéfa týmu Vidžaje Mallyi půjde o maličkost.

"Nezřídka kdy musejí společnosti odevzdávat své roční výnosy později a to z různých důvodů," řekl Mallya Autosportu.

"Tým Force India F1 je s Companies House ve stálém kontaktu a termín pro odevzdání byl dne 27. ledna 2010 prodloužen do 25. února 2010. Jde o běžný postup a o nic mimořádného v průmyslovém odvětví.

Podnikáme všechny nezbytné kroky, abychom zabezpečili odevzdání dokumentů před tímto datem. Tudíž účast Force India v šampionátu formule 1 nebyla, není a nebude v ohrožení."

Force India se momentálně připravuje na své první testy s novým monopostem VJM03. Připojí se k ostatním týmům na testech v Jerezu, konaných v příštím týdnu.