Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Kobajašiho je umístění na pódiu reálné

Podle Kobajašiho je umístění na pódiu reálné

I přes dobré výsledky si ale nemyslí, že je Sauber favoritem.

Kamuj Kobajaši věří, že se v letošním roce probojuje až na podium. Zároveň ale podotkl, že si není jist, jak si BMW Sauber zatím přes působivé výsledky v testech stojí.

Švýcarský tým při prvním měření sil ve Valencii obsadil pomyslné druhé místo za vozy Ferrari. Dnes jej v Jerezu Kobajaši dostal svým posledním rychlým kolem do čela.

Na otázku, zda cítí, že by Sauber mohl v nadcházející sezoně bojovat i o vítězství, japonský jezdec odpověděl, že toto kvůli své nezkušenosti vylučuje. Řekl ale, že pokud některé silné týmy zaváhají, chtěl by o pódiové umístění bojovat.

"Jsem stále nováček. Je tu mnoho tratí, které ve formuli 1 neznám, takže tohle je docela velký rozdíl,"
řekl Kobajaši. "Dokonce i po třech až čtyřech hodinách tréninků a kvalifikací to stále není jednoduché.

Ale eventuálně je tu šance, že dosáhnu nějakého pódia, ale na druhou stranu je velmi důležité vždy bodovat. Nebýt desátý nebo devátý, vždy být tak čtvrtý až osmý, tohle je pro nás opravdu důležité. Pak možná, pokud nějaká auta havarují, nebo dojde k nějaké akci, mohu dosáhnout pódia."


Kobajaši byl se svým dnešním časem spokojen, obzvlášť proto, že jej nezajel s minimem paliva. Nebyl si ale jistý, zda byla jeho rychlost opravdu všeříkající.

"Je velmi těžké to říct, podmínky na trati se stále mění a s rozdílným množstvím paliva..." řekl Kobajaši. "Na samotném konci jsem měl dobrý čas, ale je těžké říci, kde jsme.

Určitě máme v této chvíli dobrou pozici, ale je stále těžké říct, kde jsme. Musíme být optimističtí a musíme tvrdě pracovat, zaměřit se na zlepšení našeho vozu a komunikaci s týmem a už jen počkat do Bahrajnu."