Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Američanům se krátí čas, nad US F1 visí otazník

Američanům se krátí čas, nad US F1 visí otazník

Tým opustila jedna z klíčových postav managementu.

Pochyby nad budoucností amerického nováčka US F1 nadále pokračují, poslední zprávy mluví o tom, že tým opustila jedna z klíčových postav managementu.

Brian Bonner, šéf obchodního rozvoje, údajně ukončil své působení v týmu US F1. Kromě toho se vyrojily spekulace, že i u dalších partnerů stáje narůstá netrpělivost nad platební (resp. neplatební) morálkou Američanů. Zakladatel společnosti YouTube Chad Hurley údajně stáhl svou finanční podporu a začal vyjednávat s konkurenčními týmy Campos a Stefan GP.

V úterý se ukázalo, že základna US F1, kterou má tým v pronájmu až do roku 2014, je na prodej za 3 miliony dolarů. Prohlášení týmu však ujišťuje, že jakékoli obavy nejsou na místě. "US F1 má budovu v dlouhodobém pronájmu, takže není třeba mít starosti," řekl mluvčí. "Je naprostým záměrem týmu US F1 tuto sezónu závodit."

Čas se však krátí, méně než měsíc před prvním závodem sezóny tým stále nepotvrdil svého druhého jezdce vedle Jose Maria Lopeze a nestanovil datum vypuštění vozu. Jedenáct konkurenčních týmů mezitím tento týden testuje na trati v Jerezu a Stefan GP, který má taktéž naplánovaný vlastní testovací program, je připraven naskočit na startovní rošt, pokud se uvolní místo.

Technický šéf Lotusu Mike Gascoyne řekl pro ESPN F1, že je podle něj nepochopitelné provozovat seriózní F1 projekt a nemít zároveň stanoveno pevné datum pro představení vozu.

"Bylo pro nás celkem úsměvné slyšet od některých z nováčkovských týmů, že nevědí, kdy vyjedou na trať," řekl Gascoyne. "Od prvního dne, kdy jsme podávali přihlášku, jsme věděli, kdy můžeme být připraveni. Pokud provozujete řádný tým, s řádným designerským a výrobním plánem, víte naprosto přesně, kdy tyto věci udělat."