Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Účinkování US F1 se blíží ke svému konci

Účinkování US F1 se blíží ke svému konci

Přicházejí jen další nepříznivé zprávy.

Pravděpodobnost, že nováčkovský tým US F1 zvládne připravit svůj vůz na úvodní závod sezóny v Bahrajnu, je čím dál menší. Poslední informace hovoří o tom, že tým zrušil své crash-testy a naplánované tiskové konference.

Stále není vidu ani slechu ohledně dokončeného šasi týmu, žádný termín představení vozu a žádné naplánované testy, přestože minulý měsíc tým prohlašoval, že hodlá ke konci února prohnat svůj vůz na americkém území. New York Times tvrdí, že tým je sužován velkými finančními problémy, potom co stáj opustil hlavní sponzor.

Nejmenovaný zdroj z týmu prozradil: "Je to velmi jednoduché - sponzorské peníze nepřicházely tak, jak si tým představoval, a to dostalo společnost na kolena. Mají problémy vyplácet mzdy, platit dodavatelům... V takové situaci se nyní nacházejí."

Oficiálně nikdo nechce nic komentovat. Podnikatel Chad Hurley, zakladatel společnosti YouTube, měl být hlavním finančním partnerem týmu, nyní to však vypadá, že má namířeno ke konkurenčnímu Camposu, který je blízko k dokončení svého vozu.

Také se objevily spekulace, že jediný potvrzený jezdec týmu Jose Maria Lopez si již hledá jiné místo, i u něj se zmiňuje jméno Campos. Blízký zdroj Lopezovi potvrdil argentinskému tisku: "Možná je to tak lepší a Pechito skončí v lepším voze než US F1."