Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

US F1 potvrzuje problémy, žádá o vynechání čtyř závodů

US F1 potvrzuje problémy, žádá o vynechání čtyř závodů

Tým doufá, že nebude vyškrtnut z letošní startovní listiny.

Spoluzakladatel stáje US F1, Ken Anderson, otevřeně přiznal, že americký tým má potíže a proto zažádal Mezinárodní automobilovou federaci o povolení vynechat úvodní čtyři velké ceny letošní sezony.

Zatímco Campos byl včera zachráněn převzetím Josem Ramonem Carabantem, US F1 stále trápí finanční problémy. Anderson včera listu New York Times potvrdil, že tým nestihne úvodní Velkou cenu Bahrajnu a pravděpodobně nepoletí ani do Austrálie, Malajsie a Číny.

"Jednáme s FIA ohledně objasnění toho, kolik závodů můžeme vynechat," řekl Anderson. "V ideálním případě bychom vynechali první čtyři závody a ukázali se v Barceloně."

Počet čtyř vynechaných závodů se zatím jeví jako problém, neboť podle Concordské dohody je možné nestartovat pouze do tří a FIA nedávno dokonce oznámila, že jakákoliv absence bude brána jako porušení pravidel.

Anderson ale tvrdí, že nevidí důvod, proč by měl být US F1 vyřazen ze startovní listiny a na základě dosavadního jednání s FIA říká, že se řídící orgán formule 1 snaží americkému týmu vyjít vstříc.

"Řekl bych, že je možné všechno," odpověděl Anderson na otázku ohledně sankcí za absence. "Ale jaký by to mělo smysl? Proč by nám dávali licenci a pak, jakmile se v cestě objeví první překážka, by nám ji zase vzali a postavili nás mimo hru?

To rozhodně není v duchu zpráv, které od nich dostávám. Chtějí nám pomoct, ne nás odstavit."

Anderson zároveň popřel zprávy o tom, že by jeho spoluzakladatel Peter Windsor a také investor Chad Hurley opustili tým.