Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Americký sen končí, US F1 zavírá továrnu

Americký sen končí, US F1 zavírá továrnu

Personál týmu byl informován o přerušení projektu.

I poslední plamínky naděje amerického nováčka US F1 podle všeho pohasly. Vysoko postavené zdroje potvrzují, že stáj prakticky ukončuje svoji činnost.

Po týdnech nejistot nad budoucností týmu, kdy US F1 nebyla vlivem finančních obtíží schopna dát dohromady svůj monopost, bylo dnes personálu továrny podle zdrojů oznámeno, že projekt končí.

Krátce před obědem podle Autosportu informoval produkční manažer týmu Dave Skog zbylý personál o udělení neplaceného volna.

Krok nebyl zatím oficiálně potvrzen, nicméně fakticky znamená konec snu Kena Andersona a Petera Windsora o vytvoření ryzího amerického týmu formule 1.

Podle všeho nebyli Anderson ani Windsor během oznámení přítomni v továrně a nebyli dostupní ani pro poskytnutí komentáře k nastálé situaci.

Do ústředny týmu se nedá dovolat, zpráva pouze oznamuje, že číslo je dočasně nedostupné.

Tým již opustil jediný podepsaný jezdec Jose Maria Lopez a usiluje o místo rezervního pilota u týmu Campos.

Selhání US F1 teoreticky znamená volné místo na startovním roštu, na které netrpělivě čeká srbský Stefan GP. Na to je nicméně třeba oficiální vyškrtnutí amerického týmu ze startovní listiny.

Jak zareaguje FIA, uvidíme v následujících dnech. Stefan GP nedávno prohlásil, že pro nastoupení na startovní rošt úvodní VC Bahrajnu je třeba začít balit tuto středu.