Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Campos bude pravděpodobně zachráněn

Campos bude pravděpodobně zachráněn

Naplňují se spekulace ohledně Volkswagenu?

Vývoj ohledně nováčkovských týmů US F1 a Campos nabírá, zdá se, jasný směr. Zatímco s US F1 to vypadá čím dál hůře a jejich nástupu na startovní rošt už věří jen největší optimisté, Campos zřejmě situaci zvládne.

Podle všeho se naplňují spekulace o převzetí týmu majoritním vlastníkem a prezidentem Camposu Jose Ramonem Carabantem (informovali jsme zde). Zda bude pravda i ta část informující o vstupu Volkswagenu do formule 1 v roce 2011 je zatím otázkou, nicméně Autosport jakožto renomovaný zdroj píše i o zmíněném zapojení bývalého šéfa Force India Colina Kollese.

Carabante má nyní pracovat na vyřešení finanční situace týmu a zabezpečit mu účast na úvodním závodu sezóny, Velké ceny Bahrajnu. Kromě Kollese by se k týmu měl připojit i bývalý technický ředitel Red Bullu Geoff Willis. U obou by mělo jít o krátkodobý úvazek, není zatím jasné, zda budou mít v týmu i dlouhodobou roli.

Souboj o druhou sedačku v týmu pak mají svést dva jezdci a to indický pilot série GP2 Karun Chandhok, který byl v nedávné době spojován se Stefan GP, a Belgičan Bertrand Baguette, šampion série Formula Renault 3.5.

Cílem má být nastoupit k úvodnímu závodu sezóny, nicméně není prý vyloučeno vynechání několika prvních závodů. Co je však nepravděpodobné, že by tým stihl poslední týden předsezónních testů na okruhu v Barceloně konaných 25. - 28. února, vůz by si tedy měl odbýt premiéru až při závodním víkendu v Bahrajnu.

Zdroj z týmu včera večer prozradil, že by měl Campos během 24 hodin oznámit jméno svého nového investora.