Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Villeneuve favoritem na sedačku u Stefan GP

Villeneuve favoritem na sedačku u Stefan GP

Měl by usednout za volant týmu při testech v Algarve.

Jacques Villeneuve by mohl uskutečnit svůj toužebný návrat do světa formule 1 za volantem Stefan GP, pokud by srbský tým obržel místo na startovním roštu.

Mistr světa z roku 1997 má mít se Stefanem uzavřenou smlouvu o angažmá. Tým má v příštím týdnu naplánované testy na okruhu v Algarve a právě Villeneuve by měl usednout do kokpitu srbského týmu. Veřejné oznámení jezdecké sestavy lze očekávat ještě před těmito testy.

Villeneuve nezávodil ve formuli 1 od roku 2006, kdy ukončil své působení za volantem BMW, nicméně Kanaďan připustil, že aktivně shání závodní příležitost. Momentálně by měl podstupovat fyzický trénink v rakouských Alpách.

Villeneuve pro ESPN F1 v tomto týdnu uvedl: "Je zde stále několik možností, na kterých pracuji, a i kdybych nestartoval od začátku sezóny, musím být stále ve formě a být k dispozici. Pokud se podíváme na loňský rok, byly tu docela velké tanečky (co se týká jezdeckých změn), takže musíte být připraveni naskočit. Nejsem připraven to v tuto chvíli vzdát. Tak jako tak, podívejte se na Michaela, ten je tři roky přede mnou, čili stále mám čas."

Podle Autosportu by mohl být Kanaďan u týmu doplněn Japoncem Kazuki Nakadžimou a indickým jezdcem Karunem Chandhokem, coby testovacím pilotem.

Chandhok na svém twitteru nicméně napsal, že žádnou dohodu zatím nepodepsal. Mluví se i o tom, že by mohl mít šanci na závodní sedačku u týmu Campos.

"Pro objasnění - v tuto chvíli nemám žádnou smlouvu se Stefan GP," napsal Chandhok. "Věřte mi, pokud bych měl podepsanou a potvrzenou smlouvu ve F1, vylezl bych na střechu a vyřval to hrdě do světa."

Tým sice stále nemá potvrzené místo na startovním roštu, přesto nadále pokračuje v přípravách na sezónu s převzatým balíkem Toyoty. Kromě naplánovaných testů poslal také své vybavení do dějiště prvního závodu sezóny na okruh v Bahrajnu.

Zvláště černě vypadá v současnosti situace pro tým US F1, takže Stefan GP není, co se týká možnosti vstupu na startovní rošt, bez šance.