Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Villeneuve: Kvjatovy výkony nebyly dost dobré

Villeneuve: Kvjatovy výkony nebyly dost dobré

Určitě nemá novou smlouvu díky nim.

Jacques Villeneuve je rád v centru pozornosti a v posledních letech se mu to daří hlavně kontroverzními vyjádřeními na adresu některého z jezdců nebo člena týmu F1, případně samotné F1. Teď si vzal na paškál Daniila Kvjata a jeho setrvání v Toro Rosso. Mistr světa z roku 1997 si je stoprocentně jistý, že Rus si prodloužení smlouvy nezasloužil výkony na trati, které ani po letní přestávce nejsou dost dobré.

"Od odsunutí do Toro Rosso se vůbec nezlepšil," řekl o Kvjatovi Villeneuve. "Sainz mu pořádně nakládá, je na jiné úrovni. V Toro Rosso jezdci nezůstávají jen tak, takže to musí mít nějaký důvod, něco, co má pro tým cenu. Možná, že se velmi snaží a pomáhá s vývojem vozu. To ale vědí pouze lidé v týmu."

Red Bullu ale může být v podstatě jedno, koho teď nechá jezdit v juniorském týmu, protože dveře do A-týmu jsou beztak zavřené, nová hvězda není potřebná a Carlos Sainz ani Daniil Kvjat nemají šanci postoupit výše.

"Ne. Red Bull je velmi spokojený se svými současnými jezdci. Mají své dvě hvězdy. (Toro Rosso) je nyní týmem nepotřebných jezdců.