Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wehrlein do Toro Rosso, Vandoorne do Ferrari?

Wehrlein do Toro Rosso, Vandoorne do Ferrari?

Boj o poslední sedačky

Toro Rosso je jedním z posledních týmů, které mají na příští rok volné závodní sedačky, a navíc ani nutně nepotřebuje pilota se štědrým sponzorem. Jedinou podmínkou je, aby jezdec nebyl v žádném juniorském programu, protože mateřský Red Bull má vlastní. Ale také by bylo dobře, kdyby to byl mladý, málo zkušený jezdec, který by do filozofie rozvíjení talentů alespoň jakžtakž zapadl, což víceméně vylučuje piloty, jakými jsou Robert Kubica nebo Romain Grosjean.

Francouzský list L'Equipe tvrdí, že hlavními kandidáty jsou Pascal Wehrlein a Daniil Kvjat. Wehrlein byl před pár dny uvolněn z juniorského programu Mercedesu, který má aktuálně velký problém s hledáním míst pro svůj dorost. A jelikož je už rok mimo F1, nebilo by až tak do očí, že Red Bull vlastně sbírá drobky po Mercedesu.

"Hledám nové výzvy, nové příležitosti, komunikuji s jinými týmy a hledám si místo," neprozradil moc 23letý Wehrlein.

U Daniila Kvjata, který rok a čtyři závody jezdil za tým Red Bull Racing, je to s juniorstvím trochu horší, ale alespoň je to odchovanec Red Bullu. Jeho horká hlava během roku bez závodění snad vychladla, v továrně Toro Rosso ve Faenze by hned byl jako doma a ještě tam (možná) přinese nějaké zajímavé postřehy od Ferrari, které ho zaměstnává jako vývojového jezdce.

Jenže když bude Charles Leclerc závodit za Ferrari, Antonio Giovinazzi za Sauber a Daniil Kvjat za Toro Rosso, kdo bude dřít na simulátoru Ferrari? Belgické noviny La Derniere Heure tvrdí, že to bude Stoffel Vandoorne. Mladý Belgičan to s místem na startech velkých cen v sezoně 2019 nevidí nijak růžově a již si hledá závodní sedačku mimo F1. Ale džob u Scuderie Ferrari by byl také dobrý a práci vývojového jezdce již zná z McLarenu. Po roční pauze by se mohl podobně jako Kvjat vrátit.