Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zasloužil bych si zůstat, myslí si Hartley

Zasloužil bych si zůstat, myslí si Hartley

Má ignorovaný Novozélanďan ještě nějakou naději?

Kdo by měl příští rok závodit za Toro Rosso? Nebylo by super, kdyby Sébastien Buemi dostal druhou šanci? Nebo Pascal Wehrlein? Vždyť nezávodil vůbec špatně. A Jean-Éric Vergne odešel, nikdo neví proč a nyní je úřadujícím šampionem formule E! Dan Ticktum je talentovaný, Esteban Ocon by rozhodně měl zůstat ve F1, Stoffel Vandoorne by také mohl a Alexander Albon patří spíše do F1 než do formule E. Vedle všech těch jmen se zapomnělo, že Brendon Hartley je stále tady, závodí, potýká se s rozdíly mezi vozy LMP1 a F1 a jeho chudé bodové konto mají částečně na svědomí i technické poruchy Toro Rosso a Hondy. Po zisku dvou bodů v USA Novozélanďan připomněl, že není důvod, proč by nemohl dostat druhou šanci.

"Absolvoval jsem dobrý závod a řekl bych, že v poslední době podávám solidní výkony," řekl Hartley. "Každý víkend odpovídám na otázky ohledně mé budoucnosti, nebo si v novinách přečtu o tom, jak bych měl porážet týmového kolegu. Ale když se ohlédnete pár závodů dozadu, tak například v Singapuru jsem byl v závodu před ním, než jsem dostal pokyn pustit ho před sebe a znovu zajet do boxů. V Rusku jsem byl před ním, když se mi porouchal vůz. V Suzuce jsem byl lepší v kvalifikaci a i dnes jsem byl před ním.

Počkejme a uvidíme, jak to dopadne. Je únavné neustále mluvit o budoucnosti. Jak jsem řekl, já si myslím, že odvádím dobrou práci a zasloužil bych si zůstat."

Hartley měl slabý začátek sezony, kdy mělo Toro Rosso možnost urvat si větší porce bodů a Pierre Gasly toho využil. Ani prostřední část sezony nebyla nejlepší, V USA dojel Hartley před Gaslym poprvé od červencové VC Německa, ačkoli na tom mají podíl i zmíněné poruchy.