Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly v poslední zatáčce ztratil výkon

Gasly v poslední zatáčce ztratil výkon

Toro Rosso: Poslední kvalifikace měla vypadat jinak

Pierre Gasly byl dnes na dobré cestě postoupit minimálně do druhé části kvalifikace, ale v rozhodujícím kole přišel o výkon motoru. Je to o to více frustrující, že to bylo pár stovek metrů před cílovou čárou, takže postup byl opravdu blízko. Na druhé straně, alespoň dokončil kolo, takže pokud se poruchu podaří odstranit bez výměny motoru, bude moci odstartovat alespoň ze sedmnáctého místa. Kdyby postoupil a až pak by se mu pokazil motor, byl by patnáctý.

"Takhle jsem si poslední kvalifikaci za Toro Rosso nepředstavoval," řekl Gasly (17. místo), přestupující do Red Bullu. "Když jsem v poslední zatáčce znovu sešlápnul plynový pedál, ve výjezdu jsem přišel o výkon. Jsem z toho zklamaný, protože to mohlo být dobré kolo. Vůz byl skvělý, mohl jsem si čas vylepšit o šest desetin, ale posledních dvěstě - třista metrů jsem neměl žádný výkon. Naše rychlost byla tak na úrovni dvanácté pozice, takže bychom asi nepostoupili do Q3, ale bojovali bychom na hraně první desítky."

Brendon Hartley podobné problémy neměl a přesto skončil pouze o jedno místo před Gaslym, takže ani jeden z vozů Toro Rosso se v Abú Zabí nedostal do Q2.

"Věděl jsem, že to dnes bude těsné, ale v posledním tréninku jsem byl dvanáctý, takže jsme očekávali, že se budeme moci dostat do Q2," uvedl Hartley (16. místo). "Být šestnáctý a těsně nepostoupit do Q2 podruhé v řadě je frustrující. Podmínky na trati byly dosti odlišné od těch v tréninku a asi jsme nedokázali dostat z vozu maximum."

Hartley má nepopulární šestnácté místo