Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mladým býkům štěstí nepřálo

Mladým býkům štěstí nepřálo

Toro Rosso: Nejhorší sezona za poslední roky

Rozloučení se sezonou Toro Rosso vůbec nevyšlo. Brendon Hartley dojel do cíle až na dvanáctém místě, Pierre Gasly závod vůbec nedokončil poté, co přišel o veškerý výkon motoru. Gasly nyní zamíří do Red Bullu, Hartley s nejvyšší pravděpodobností končí a Toro Rosso je nakonec v letošním Poháru konstruktérů deváté, což je nejhorší výsledek od roku 2012, kdy ale bylo v poli dvanáct týmů. Není tedy moc co slavit.

"Náročný závod. Pár kol před cílem se objevil problém, ze zadní části vozu se začal valit kouř. Nevím, co přesně se stalo, ale do té doby to byl dobrý a zábavný závod. Startoval jsem sedmnáctý a dostal jsem se až na desáté místo a bojoval s Romainem, jenž byl v cíli devátý," lituje Gasly (nedojel).

"Z mé strany pozitivní sezona. Líbilo se mi pracovat pro Toro Rosso a odnáším si vzpomínky na spoustu dobrých víkendů. Teď se už těším na další kapitolu s týmem Red Bull Racing, ale tito lidé mi budou chybět. Dali mi strašně moc."

Brendon Hartley si svou budoucností ještě nemůže být stoprocentně jistý, ani v Abú Zabí Red Bull neoznámil, zda v Toro Rosso nechá jeho nebo přivede hvězdu F2. Dnes se Novozélanďan připletl ke kolizi v prvním kole závodu.

"Můj závod naneštěstí v podstatě skončil v prvním kole. V osmé zatáčce přede mnou došlo k havárii a já jsem neměl na výběr, musel jsem ven z trati, abych se vyhnul jiným vozům," vysvětluje Hartley (12. místo). "Přejel jsem nějaké úlomky a poškodil si přední křídlo. Po prvním kole jsem tedy musel k mechanikům a celý zbytek závodu jsem odjel na jedné sadě pneumatik a se starší verzí křídla.

Těší mě progres, kterého jsem dosáhl během téhle sezony. Myslím, že jsem teď silnější osobností i lepším závodníkem."

Hartley jako poslední ještě neví, zda se ve F1 objeví i příští rok