Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley po dlouhé době opět v první desítce

Hartley po dlouhé době opět v první desítce

Toro Rosso: Nečekaný bod

Není to sice moc, ale co je doma, to se počítá. Brendon Hartley (10. místo) byl v cíli Velké ceny Německa jedenáctý, ale po započtení penalizace Carlose Sainze poskočil na desáté místo. Na konto týmu Toro Rosso tak přispěl jedním bodem. Je to jeho druhý bod ve F1, první získal letos v Ázerbájdžánu.

"Na začátku jsem ztratil nějaký čas za williamsy, ale byly to zábavné souboje. Na tvrdších pneumatikách jsme byli rozhodně dobří, ale s ultraměkkými jsem v závěru trošku bojoval. Byl jsem zklamaný, když se přede mě dostal Grosjean, ale byl mnohem rychlejší než já. Pokračoval jsem v čisté jízdě, a když začalo pršet, udělali jsme dobré rozhodnutí a nejeli vyměnit pneumatiky. S týmem jsem za proměnlivých podmínek skvěle komunikoval. Nakonec se nám to vyplatilo a moje zkušenosti z vytrvalostního závodění také pomohly."

Hartley za sebou Grosjeana neudržel, přesto získal bod

Závod Pierra Gaslyho (14. místo) byl ovlivněn rozhodnutím akceptovat penalizaci za výměnu pohonné jednotky, kterou snad dobře využije na Hungaroringu.

"Věděli jsme, že to bude náročný závod, když po taktické penalizaci odstartujeme z posledního místa. Neměli jsme moc co ztratit, takže jsme se rozhodli pro odvážnou strategii. Když začalo pršet, přezuli jsme na přechodné pneumatiky, ale trať nebyla dostatečně mokrá a silnější déšť vůbec nepřišel. Když se intermediálky přehřály, museli jsme udělat další zastávku a vzít ultraměkké," uvedl.

Když pak na trať vyjel safety car, Gasly byl o dvě kola pozadu a závod dokončil s jednokolovou ztrátou.