Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley pomohl Gaslymu získat dva body

Hartley pomohl Gaslymu získat dva body

Toro Rosso: I skromný úlovek potěšil

Týmu Toro Rosso se na rychlých okruzích jako Spa-Francorchamps velké šance nedávají, protože jeho motor Honda je stále považován za nejslabší v poli. Dva body Pierra Gaslyho proto tým nejspíš potěšily o to více, přestože ve srovnání s bodovou sklizní týmů Haas a Force India jsou to pouze drobky.

"Jsem šťastný, dnes jsem získal body! Na tomhle typu trati jsme očekávali těžký víkend, proto jsou dva body opravdu pozitivním výsledkem," těší se Gasly (9. místo). "Závod byl vlastně trochu nezáživný. Po startu z desátého místa jsem se vnitřní stranou první zatáčky dostal před Daniela a Kimiho a ocitl se na osmém místě. O pár kol později mě předjel Valtteri, ale to se dalo čekat. Vůz byl skvělý a Honda odvedla opravdu moc dobrou práci, tento víkend jsme náš potenciál využili naplno. Teď nás čeká Monza, další rychlá trať. Papírově by nám neměla sedět, ale je to náš domácí závod a my ze sebe dostaneme to nejlepší."

Hartley Gaslymu pomohl zdržením Marcuse Ericssona

Brendon Hartley (14. místo) se blýskl pouze delším soubojem s Marcusem Ericssonem, avšak body opět nezískal a zůstává na předposledním místě v šampionátu jezdců. Alespoň se ale pochlubil, že se v beznadějné situaci zachoval jako týmový hráč.

"S dnešním závodem nemohu být spokojený," přiznává novozélandský jezdec. "Měl jsem pár pěkných soubojů, ale nebyla to snadná neděle. Ve výjezdu z první zatáčky jsem byl hned za Danielem a mohl z toho být dobrý začátek závodu, jenže jsem kolidoval s Kimim a on přišel o křídlo. Zůstal jsem zaseknutý za ním, kvůli čemuž mě v Eau Rouge předjely oba williamsy a jeden sauber. Ztratil jsem kontakt s polem a od té chvíle jsme už věděli, že to bude těžký závod. Jeli jsme mimořádně dlouhý první stint, abychom pomohli druhému vozu, protože já jsem už body získat nemohl."