Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marko Vandoornea nechce, je pomalý

Marko Vandoornea nechce, je pomalý

Ocona by bral, ale možná se bude smát Wehrlein

V Toro Rosso je po oznámení návratu Daniila Kvjata stále jedna volná závodní sedačka a s ní i místo na startech velkých cen sezony 2019. Kromě této již zůstala volna pouze dvě místa ve Williamsu, který od jezdců potřebuje peníze, takže je o Toro Rosso velký boj. Mimo jsou starší jezdci, jelikož Toro Rosso má hledat a vychovávat talenty pro sesterský Red Bull Racing. To by bylo místo pro Stoffela Vandoornea odkopnutého McLarenem, jenže toho Helmut Marko nechce.

"Stoffela si nevezmeme. Nemyslím si, že je tak rychlý, aby byl ve F1," řekl poradce Red Bullu pro motorsport v rozhovoru pro RTBF.

Zato Estebana Ocona by bral. To Marko neřekl poprvé a asi ani naposled. Snaží se stupňovat tlak na Mercedes, který bude vypadat hloupě, když jezdec z jeho juniorského programu vypadne z F1 právě proto, že je v jeho juniorském programu.

"My máme volný kokpit, Mercedes nemá volný kokpit. Kdyby byl Ocon osvobozen od všech jeho smluv, tak bychom s ním mluvili. Ale když říkám všechny smlouvy, tak myslím opravdu všechny," vymezil se Marko jasně.

To by mohlo do F1, možná trochu nečekaně, vrátit Pascala Wehrleina, kterému už Mercedes daroval svobodu, když si uvědomil, že má mnohem více mladých jezdců, než reálně potřebuje.

"Ano, situace se tím změnila, nyní je na našem dlouhém seznamu kandidátů," potvrdil Marko.