Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vandoorne simulačním jezdcem Mercedesu

Vandoorne simulačním jezdcem Mercedesu

Naděje umírá poslední

Toto Wolff sice má nasmlouvaných tolik jezdců, že ani neví co s nimi, ale pod stříbrnými křídly se přesto našlo ještě trochu místa pro Stoffela Vandoornea.

Jak už jistě víte, belgický jezdec, který v roce 2015 rozdrtil konkurenci v GP2 a rok poté dokázal vyhrávat i v exotické sérii Super Formule, se u McLarenu neuchytil a s těžce poškozeným renomé odchází do formule E. Tam bude příští sezonu závodit za tým HWA , předskokana Mercedesu, jenž do série oficiálně vstoupí i s vlastním elektromotorem o rok později.

Už tak bylo zajímavé, že za budoucí tým Mercedesu bude závodit Vandoorne, zatímco Pascal Wehrlein se s ním rozloučil a ve stejné sérii bude závodit za indickou Mahindru. Jak se však dozvídáme, Vandoorne bude pro Mercedes pracovat i ve F1. Po odchodu z McLarenu se stane simulačním jezdcem stříbrného týmu.

"Stoffela máme velmi rádi a potřebujeme jeho zkušenosti a talent pro jízdu v simulátoru. Budoucnost ukáže, zda mu to otevře dveře k dalším příležitostem. Je ještě mladý a má ohromný talent. Stoffelova kariéra nekončí," řekl Gwen Lagrue, který je šéfem programu Mercedesu pro mladé jezdce i manažerem Georgea Russella.

Ježdění v simulátoru nemůže být zdaleka tak vzrušující jako ve skutečném voze a už vůbec nemá nic společného se závoděním, ale Vandoorne takto alespoň zůstane v kontaktu se světem F1. Možná se mu ještě podaří vrátit do závodního kokpitu, jako příští rok Daniilu Kvjatovi, jenž byl letos simulačním jezdcem Ferrari. Za zmínku stojí, že když Wolff v posledních letech mluvil o nástupu nové generace talentovaných jezdců, zpravidla dával Vandoornea na jednu úroveň s Pascalem Wehrleinem, Estebanem Oconem, Lancem Strollem a Maxem Verstappenem.