Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve pokračoval na vítězné vlně i v neděli

Villeneuve pokračoval na vítězné vlně i v neděli

Ve Vallelunze vyhrál také nedělní závod EuroNASCAR Pro

V sobotu si mistr světa F1 z roku 1997 Jacques Villeneuve dojel při úvodním závodě posledního letošního podniku NASCAR Whelen Euro Series v italské Vallelunze pro své první vítězství v automobilových závodech po třinácti letech. Kanaďan ovládl závod vrcholné kategorie EuroNASCAR Pro. Villeneuveova vítězná šňůra ale pokračovala i v neděli, kdy měla tato třída na programu poslední závod sezony.

Na další vydařený závod mohl Villeneuve pomýšlet už před jeho startem. Na roštu se totiž závodníci seřadili podle nejrychlejších kol z prvního závodu víkendu a padesátiletému rodákovi z Quebecu tak připadlo první místo. O něj ovšem hned po startu přišel. Předjel ho totiž Loris Hezemans. Poté Villeneuve kroužil po trati jako druhý. Zůstával ale v blízkosti nizozemského jezdce a v devátém kole se mu před něj podařilo vrátit zpět. Poté už se na prvním místě udržel a zakončil tak sezonu dvěma výhrami.

 Jacques Villeneuve si z posledního podniku NASCAR Whelen Euro Series odváží dvě vítězství. Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Villeneuvea nakonec doprovodili na stupně vítězů druhý Gianmarco Ercoli a třetí Alon Day. Loris Hezemans se sice ve zbytku závodu propadl na páté místo, i tak se ale mohl v cíli radovat ze svého druhého titulu v nejvyšší třídě seriálu NASCAR Whelen Euro Series. Stáj Hendriks Motorsport tak letos získala tituly v obou kategoriích. Pro titul šampiona třídy EuroNASCAR 2 si totiž dopoledne dojel jiný z jejích jezdců - český jezdec Martin Doubek.

Výsledky druhého závodu:
1. Jacques Villeneuve (Kanada, Academy Motorsport, EuroNASCAR FJ) 18 kol, 2. Gianmarco Ercoli (Itálie, Caal Racing, Chevrolet Camaro) +3,769, 3. Alon Day (Izrael, Caal Racing, Chevrolet Camaro) +4,393.

Konečné pořadí: 1. Hezemans 412, 2. Ercoli 409, 3. Lasserre 399... 9. Villeneuve 331.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: NASCAR Whelen Euro Series