Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Schumacher změnil názor ohledně šancí Mercedesu

Schumacher změnil názor ohledně šancí Mercedesu

"Byl trochu pesimistický, ale neměl jsem prostudovaná data."

Michael Schumacher změnil svůj postoj ohledně šancí svého týmu Mercedes GP v sezóně 2010. V pátek prohlásil, že neočekává německý tým v pozici, kdy by mohl vyhrávat prvé závody sezóny, ale v sobotu po detailním prostudování dat změnil názor.

"Včera jsem byl trochu pesimistický," řekl. "Prohlásil jsem svá slova ještě před tím, než jsem prostudoval data, poté to vypadalo mnohem lépe, než jsem myslel.

Byl to jen prvotní pocit, ale vypadá to, že jsme včera jeli s mnohem větším množstvím paliva než ostatní, a proto časy nevypadaly příliš dobře. Pokud se ale podíváte na výsledky a data, vypadá to velmi slušně, vůbec ne špatně."

Zda bude mít Mercedes na vítězství v závodech však sedminásobný mistr světa odmítl nadále předpovídat.

"Možná ano, možná ne," řekl. "Důležité ale je, co se bude dít na konci sezóny a ne na jejím začátku. Musíme být dostatečně blízko. Pokud nebudeme schopni vyhrát první závody, nebude mě to vůbec trápit. Pokud ale budeme pomalejší o dvě sekundy, pak bychom se skutečně měli trápit, ale nemyslím, že se tak stane."

A co momentální favorit pro sezónu 2010?

"Myslím, že v tuto chvíli jimi jsou Felipe a Fernando. Měli velmi dobré testy a vypadá to po ně dobře. Znám ten tým, takže pokud jsou spokojeni, mají pro to dobrý důvod. Nepřekvapuje mě to.

Ale netuším, kdo již vyložil všechny své karty. I s mými zkušenostmi opravdu tápu. Je tu několik týmů, které vypadají velmi konkurenceschopně."