Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tým HRT dnes oficiálně odhalil svůj monopost

Tým HRT dnes oficiálně odhalil svůj monopost

Chandhok potvrzen coby týmový kolega Senny.

Tým Hispania Racing (oficiálně zkracovaný jako HRT) dnes odhalil svůj monopost pro nadcházející sezónu ve španělské Murcii za účasti týmového prezidenta Jose Ramona Carabanteho.

Potvrzen byl rovněž Karun Chanhok coby druhý pilot španělského týmu po boku Brunna Senny. Deset dní přes startem ročníku 2010 je tak startovní rošt formule 1 zcela kompletní.

Šéf týmu Colin Kolles prohlásil: "Jsem velmi potěšen, že dnes můžeme v Murcii oficiálně odhalit zbarvení našich vozů. Také jsme zkompletovali jezdecké složení pro naši historicky první sezónu - za volant se posadí Karun Chandhok.

Výkon Karuna v GP2 na nás udělal velký dojem. Indie je skvělá země. Bude skvělé pro formuli 1 mít indického jezdce při první Velké ceně Indie. Murcia je zase součástí kořenů týmu.

Vše jde nyní podle plánů, mezitím jsme však museli absolvovat neskutečný závod s časem, abychom registrovali název týmu, a já skutečně věřím, že máme skvělý základ, na kterém můžeme stavět a posouvat se v sezóně 2010 vpřed. Nyní musíme spolupracovat. Musíme se společně učit a jako tým se vyvíjet."

Jose Ramon Carabante, prezident týmu, dodal: "Nový tým HRT F1, Hispania Racing F1, se v Murcii narodil. Jsem hrdý, že vás mohu přivítat v Murcii, kde má tým své kořeny, a že mohu své zemi dát chloubu ve formě prvního španělského týmu formule 1.

Název týmu obsahuje slovo Hispania, což není pouze název jedné z mých společností, Hispania byl rovněž římský název pro Pyrenejský poloostrov. To odráží současnostu identitu našeho týmu. Rok 2010 bude pro naše piloty i celý náš HRT F1 tým znamenat důležitý debut."

Fotogalerii z představení vozu najdete zde.