Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montezemolo: "Nemůžeme nechat kámen na kameni."

Montezemolo: "Nemůžeme nechat kámen na kameni."

V Maranellu se uskutečnil každoroční předsezónní mítink Ferrari.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo věří, že jeho tým musí v letošní sezóně vytěžit maximum z každé příležitosti, pokud chce získat mistrovský titul.

Pouhý týden před startem prvního závodu sezóny v Bahrajnu navštívil di Montezemolo továrnu v Maranellu, aby se zúčastnil každoročního předsezónního mítinku Ferrari.

A přestože předsezónní testy dopadly pozitivně, nechal se di Montezemolo slyšet, že je před italskou stájí stále spousta práce.

"Chceme vyhrát a obětujeme tomu mnohé, je to však motor naší vášně, naší hrdosti, naší touhy ukázat, že jsme ten nejlepší tým na světě," řekl di Montezemolo personálu shromážděném v oddělení logistiky.

"Abychom toho dosáhli, musíme si být vědomi faktu, že pouhá desetina sekundy může dělat rozdíl - proto vás všechny žádám, nikoho nevyjímaje, abyste ze sebe vydali všechno, co můžete, v každém momentu.

Máme tu pilota, Fernanda, který je na vrcholu své kariéry a který má všechny vítězné atributy. Pak tu máme Felipeho, zcela vyměněného po loňské události. Jsme blízko nejlepším, ale právě my chceme být těmi nejlepšími. Máme skvělý tým a musíme pro vůz odvést to nejlepší, závod po závodu.

Nemůžeme nechat kámen na kameni - na trati, v domovech, v práci - vše se musí dít nejlepším možným způsobem. Právě o tohle vás žádám. Odvedli jste kus skvělé práce a chci, abyste takto pokračovali. Jsem přesvědčen, že to dokážete, a věřím, že vás brzy znovu uvidím, abych vám poděkoval za výsledky a vychutnal si s vámi vítězství, kterých společně dosáhneme. Ze srdce vám přeji hodně štěstí - Forza Ferrari!"

Fernando Alonso, který strávil v továrně poslední dva dny na simulátoru, se chopil slova a od týmu se mu dostalo potlesku ve stoje.

"Už jsem to říkal v novinách, ale chci vám to říci osobně - tohle je nejlepší vůz, jaký jsem kdy řídil," prohlásil Alonso. "Neznamená to, že bude tak silný, aby vyhrál každý jednotlivý závod, ale jsem šťastný z průběhu testů a myslím, že jsme na první závod v Bahrajnu stoprocentně připraveni.

Jsme Ferrari a z naší historie víme, že máme jediný cíl - vyhrát mistrovský titul. A vím, že díky vaší práci toho můžeme dosáhnout. Víme, že první závod je jako první etapa Tour de France - to, co se počítá, je vítězství. Felipe a já jsme nesmírně motivováni a odvedeme vše, abychom ukázali, že jsme hodni řídit vůz jako je Ferrari."

Šéf týmu Stefano Domenicali dodal: "Jsme na špičce, ale stále ne mezi nejlepšími. Toto musí být stimul, protože potřebujeme vyvíjet závod po závodu, to rozhodne šampionát 2010, avšak i spolehlivost bude důležitá.

Skutečnost, že jsme týmem s největším množstvím najetých kilometrů, potvrzuje, jak dobře jsme pracovali, nesmíme však přestat býti obezřetnými. Musíme si být vědomi svého potenciálu a své síly, protože máme lidi, zdroje a struktury, díky kterým můžeme držet krok s kýmkoli. Během testů jsme ukázali, co můžeme dokázat, a teď v tom musíme pokračovat."