Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Schumacher: "Cítím se jak malé dítě, co se těší na Vánoce."

Schumacher: "Cítím se jak malé dítě, co se těší na Vánoce."

Mimo to předpovídá, že Mercedes GP bude ve vedoucí skupině týmů.

Michael Schumacher prohlásil, že se před prvním závodem sezóny cítí jako malé dítě, které se těší na Vánoce. Jednačtyřicetiletý závodník se po tříleté pauze vrací do závodní sedačky za volantem Mercedesu a podle svých slov se nemůže dočkat až sezóna vypukne.

"Konečně sezóna odstartuje! Cítím se jak malé dítě, co se těší na Vánoce," řekl Schumacher. "Rozhodnutí o mém návratu se zdá být už tak daleko a já se nemůžu dočkat Bahrajnu.

Je legrační si pomyslet, že budu opět závodit ve formuli 1, pár měsíců nazpět bych takovou možnost kategoricky odmítl. Někdy se ale věci mění a seběhnou se správné okolnosti. Cítím se nejsvěžeji za posledních mnoho let.

Jsem dokonale fyzicky připraven a co je nejdůležitější, zcela se mi navrátila i má energie. Když jsem v roce 2006 opustil závodění, mé baterie byly zkrátka prázdné. Nyní jsou zcela dobité a já jsem připraven na výzvu. Jde o soupeření na nejvyšší úrovni, kterou může poskytnout pouze formule 1, a právě to mi dodávalo pokušení."

Sedminásobný mistr světa věří, že jeho Mercedes GP bude v Bahrajnu konkurenceschopný, ačkoli je podle něj těžké předjímat formu týmů.

"Je vždy těžké předpovídat formu z předsezónních testů, tento rok zvlášť, závěrečný test v Barceloně nám však ukázal, že bychom měli být konkurenceschopní," řekl.

"Víme, že v Bahrajnu budeme mít řadu nových dílů, které by měly vozu přidat další výkon navíc. Je důležité být od začátku sezóny ve vedoucí skupině a já jsem přesvědčen, že v ní budeme."