Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Austrálie by se mohla přesunout na jiný okruh

Velká cena Austrálie by se mohla přesunout na jiný okruh

Bernie Ecclestone tlačí pořadatele k závodu pod umělým osvětlením.

Velká cena Austrálie by se v budoucnu mohla přesunout z okruhu v městském Albert Parku v Melbourne do jiné lokality. Tuto možnost podporuje Mezinárodní automobilová federace, Bernie Ecclestone a také pořádající vláda.

FIA minulý týden prověřovala proveditelnost plánů na organizaci velké ceny poblíž letiště Avalon, které se nachází asi tři čtvrtě hodiny jízdy od Albert Parku.

Velká cena formule 1 je k Albert Parku smluvně vázána do roku 2015, její pořádání je ale ztrátové a znamená velké výdaje pro místní vládu, potažmo daňové poplatníky. Odešel navíc i titulární sponzor ING, který bude letos z části nahrazen místní leteckou společností Qantas.

Premiér státu Victoria, John Brumby, pro melbournský Sunday Herald Sun řekl: "Jednou z možností je zůstat v Albert Parku, druhou je zrušit velkou cenu a třetí by bylo přemístit ji někam jinam."

Bernie Ecclestone záležitost sice osobně nekomentoval, jeho tisková mluvčí ale potvrdila, že šéf formule 1 podpoří jakoukoliv změnu, díky které by se Velká cena Austrálie jela pod umělým osvětlením.