Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa předpokládá nejlepší start do sezóny za poslední léta

Massa předpokládá nejlepší start do sezóny za poslední léta

"V Sakhiru rozhodně doufám v zisk mnoha bodů."

Felipe Massa věří, že Ferrari by si mohlo vychutnat svůj nejlepší start do sezóny, jaký za poslední léta mělo a to díky výkonnosti v zimních testech.

Italský tým byl nejrychlejší během prvního testu ve Valencii a zůstával mezi nejrychlejšími i v průběhu měsíce. Rudé vozy se navíc nepotýkaly prakticky s žádnými většími technickými problémy.

Massa počítá, že tým se nejenom poučil a nechá veškerou mizérii roku 2009 za sebou, ale vyrazí do šampionátu s ještě větší vervou, než tomu bylo v těch předchozích třech sezónách, kdy bojoval o titul.

"Jsem velice rád a velmi motivován tím, že můžeme začít šampionát daleko lépe a to nejen než ten loňský, který nebyl moc dobrý, ale lépe než jakýkoli předchozí ročník," sdělil Felipe oficiálním webovým stránkám Ferrari.

"Vypadá to, že máme dobrou formu a začneme šampionát s dobrým a spolehlivým autem, což je pro vstup do sezóny dobré. Je dobré myslet hned od začátku na body."

Přestože si Massa není jistý, zda Ferrari už v Bahrajnu vyhraje, věří, že odjede ze Sakhiru se spoustou bodů na kontě.

"Mým očekávám je rozhodně zisk mnoha bodů," tvrdí brazilský pilot. "Dokonce ani když dopředu nevíme, jestli bude možné zvítězit, bude důležité vkročit do sezóny tou správnou cestou. Taková jsou naše očekávání a také to, čeho chceme dosáhnout."

Dodává také, že ohledně šancí Ferrari jinak zůstává klidný a i přes svoje povzbuzující výsledky v testech nepodceňuje sílu ostatních účastníků šampionátu.

"Cítím se dobře, ale stále musím zůstat nohama na zemi, protože víme, že nás čeká velmi náročná sezóna," podotýká Massa. "Je tu mnoho dobrých aut, dobrých týmů a dobrých jezdců.

Ale mohu říci, že nálada je velmi, velmi dobrá. Co jsme dokázali v zimních testech, bylo celou dobu velice pozitivní. Náš vůz a náš tým byly velice konkurenceschopné.

Myslím, že to ukazuje, že máme připravený monopost pro start sezóny. Musíme ale pracovat každý den, abychom situaci zlepšovali a vylepšovali vůz závod od závodu a byli tak na vrcholu. Ale jsem velice motivovaný."