Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes nás nechtěl, tvrdí u Red Bullu

Mercedes nás nechtěl, tvrdí u Red Bullu

I letos zatím trápí rakouský tým problémy s motorem.

Mercedes nechtěl v této sezóně dodávat pohonné jednotky týmu Red Bull, jelikož se bál porážky od rakouského týmu - alespoň to tvrdí Dr. Helmut Marko, konzultant přes motorsport společnosti Dietricha Mateschitze.

Red Bull byl loňskou sezónu sužován technickými problémy s motory Renault a pokoušel se pro letošek přejít k německému Mercedesu, jejichž agregát je v současnosti považován za vůbec nejlepší ve formuli 1.

Soudilo se, že týmy Brawn (nynější Mercedes GP) a McLaren využily svého práva veta a zamezily tak kontraktu mezi Mercedesem a Red Bullem. Rakouský tým následně prodloužil smlouvu s Renaultem.

Marko však na adresu Mercedesu nyní řekl: "Nechtěli nás. Nechci aby to znělo arogantně, ale věděli, že s tím motorem by nás na trati už neviděli."

Přes zmrazený vývoj motorů prý Mercedes zvýšil výkon svých agregátů a Marko potvrdil, že Red Bull tlačí na Mezinárodní automobilovou federaci (FIA), aby povolila dodatečné vyrovnání výkonů ostatních motorů.

"To, o co se teď snažíme, a o co se pokoušejí i Renault a Ferrari, je srovnání situace v oblasti motorů," řekl Rakušan.

Technický problém, který při nedělním závodu zřejmě připravil o vítězství Sebastiana Vettela ve voze Red Bull byl nejprve označen jako prasklý výfuk, tým však později vyjasnil, že šlo o vadnou zapalovací svíčku.

Na startu závodu pak mnohé u Red Bullu vyděsil obrovský oblak kouře linoucí se z vozu Marka Webbera. Příčinu nedokázal vysvětlit ani šéf týmu Christian Horner: "Upřímně, nemám ponětí. Musíte se zeptat Renaultu."

Situace Webbera totiž silně připomínala selhání motoru.

"Ano, já měl také ten pocit. I tohle byl docela frustrující moment," dodal Horner.