Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brembo popřel, že by u Vettelova vozu selhaly brzdy

Brembo popřel, že by u Vettelova vozu selhaly brzdy

Příčinou Němcova odstoupení z VC Austrálie je vůz Red Bull.

Společnost Brembo, dodavatel brzd týmu Red Bull, popřel, že by odstoupení Sebastiana Vettela z Velké ceny Malajsie bylo způsobeno selháním brzdového disku.

Vettel po závodě prohlásil, že za selhání může zřejmě chyba při zastávce v boxech - špatně utažené kolo pak mělo zničit brzdovou destičku. Brembo však vyjasnil, že s odsoupením německého pilota nemá brzdný systém nic společného, Red Bull prý potvrdil, že došlo ke ztrátě kroutícího momentu řízení mezi levou přední nápravou a kolem.

"Co se týče odstoupení pilota Red Bull Racing Sebastiana Vettela během Velké ceny Austrálie, Brembo sděluje, že vyjetí ze zatáčky č. 13 nebylo způsobeno brzdným systémem společnosti Brembo, jak některé zdroje uvedly," stojí v prohlášení společnosti Brembo.

"Red Bull Racing potvrdil, že Sebastian Vettel odstoupil z Velké ceny Austrálie po ztrátě kroutícího momentu řízení mezi levou přední nápravou a kolem.

Pozávodní vyšetřování odhalilo, že matice kola byla během zastávky v boxech řádně upevněna, stejně jako vyvrátila další možné příčiny selhání.

Tým sdělil, že v současnosti zkoumá množství řešení, která budou moci být implementována před Velkou cenou Malajsie."