Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

O místo ve formuli 1 se uchází Durango

O místo ve formuli 1 se uchází Durango

Italský tým posílený na konci loňského roku odešel z GP2.

Durango, bývalý tým série GP2, oznámilo, že podalo přihlášku do příštího ročníku Mistrovství světa formule 1 a uchází se tak o třinácté, poslední volné místo ve startovní listině.

FIA letos otevřela nové výběrové řízení na nové týmy, aby zaplnila třinácté místo, které zbylo po nepovedeném pokusu o americký sen týmu US F1. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 15. dubna, přičemž jméno vybraného týmu má být podle FIA oznámeno do července.

Durango sice na konci loňské sezóny odstoupilo z GP2 kvůli finančním potížím, nyní ale ujišťuje, že sehnalo nové investory. A ti si přejí vstup týmu do formule 1, spíše než návrat do její doprovodné série.

"Poté, co se loni všechno pokazilo, jsme se ze všech sil snažili najít nové partnery pro naši závodní činnost," řekl Ivone Pinton, šéf týmu.

"Netrvalo příliš dlouho, než pochopili, že zájem může být vyvolán pouze kolem formule 1, ničeho jiného. Tak jsme se vydali tímto směrem a mohu říci, že v případě vstupu do formule 1 se můžeme těšit sponzorování dvěma opravdu velkými mezinárodními skupinami.

Takže, i když chceme zůstat nohama na zemi, jak v Itálii říkáme, protože až doteď jde o vážnou snahu, rád bych řekl, že vzhledem k tomu, že jsme strávili spoustu let snahou tlačit mladé závodníky k tomu, aby se stali budoucími šampiony, teď přišel čas silně zatlačit Durango jakožto tým na výslunní motorsportu."

Durango není známe pouze z GP2, závodilo také ve formuli 3000, sérii, která GP2 předcházela, dále má za sebou zkušenosti také z formule 3 a závodů sportovních vozů. Letos jej uvidíme také v novém šampionátu Auto GP.