Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Virgin nestihne připravit vylepšení pro oba své vozy

Virgin nestihne připravit vylepšení pro oba své vozy

Pouze Timo Glock tak pojede v Barceloně s modifikovaným monopostem.

Virgin nestihne do Velké ceny Španělska modifikovat oba své vozy, do Barcelony tak dostane balík vylepšení pouze jeden z nich. Čáru přes rozpočet týmu udělala islandská sopka, která na několik dní ochromila leteckou dopravu v Evropě.

Pro britský tým je přitom modifikace monopostu VR-01 zásadním krokem. Během úvodních velkých cen totiž zjistil, že nádrže v původních vozech nejsou dost velké na to, aby pojaly palivo, které by vystačilo až do konce závodu.

Změna nádrže si ale žádá změnu řady jiných komponent, přičemž některé z nich podléhají homologaci a nesmí se tedy v průběhu sezóny upravovat. Virgin ale dostal povolení, aby takové úpravy provést směl.

Virgin také musel vybrat, který z dvojice jeho závodníků dostane novější verzi vozu. Volba padla na zkušenějšího Tima Glocka, který by mohl týmu přispět více než nováček Lucas di Grassi.

Technický ředitel týmu Nick Wirth řekl: "Vzhledem k tomu, že jsme neúnavně pracovali na přípravě nového vozu pro závod, včetně jeho úpěšně rehomologace, musíme teď spolknout hořkou pilulku, že nejsme schopni dokončit druhý vůz kvůli zdržením způsobeným sopkou.

Obsluhovat v Barceloně dvě podstatně odlišné specifikace vozu bude pro tým rozhodně výzvou, ale vzhledem k tomu, že se vylepšení spolehlivosti týká obou aut, zachováme chladnou hlavu a zaměříme se čistě na to, abychom je obě dostali do cíle."

Glock přiznal, že tým nyní čeká náročný víkend: "Posledních pár týdnů nešlo přesně podle plánu kvůli islandské sopce, ale díky tomu jsme aspoň mohli udělat čáru za zklamáním ze Šanghaje a zaměřit se na lepší věci před námi. Pořádně jsme se podívali na první čtyři závody a nyní máme velice jasný obrázek o tom, kde se to pro nás vyvíjelo dobře a kde se musíme zlepšit.

Je škoda, že nemůžeme přivézt do Španělska dvě modifikovaná šasi, protože bychom mohli pracovat se dvěma sadami dat, ale budeme pracovat s tím, co máme a doufat, že nám to přinese takové výsledky, v jaké doufáme."

Jeho týmový kolega Lucas di Grassi dodal: "Ačkoliv jsem zklamaný, že budu řídit předchozí specifikaci šasi, protože jsme neměli dost času upravit obě auta, doufám, že vzhledem k veškeré té práci, kterou děláme, aby naše závodní víkendy měly hladší průběh, můžeme začít evropskou sezónu pozitivně."