Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari možná nasadí svůj F-duct i v závodě

Ferrari možná nasadí svůj F-duct i v závodě

Tým je zatím s jeho fungováním spokojený.

Felipe Massa říká, že Ferrari dost možná nasadí svůj F-duct systém i ve zbytku víkendu Velké ceny Španělska. Během dnešních volných tréninků totiž bylo spokojeno s jeho fungováním.

Italský tým poprvé představil svou verzi F-duct systému před třemi týdny v Šanghaji, kde však testoval pouze některé díly s ním spojené, jako pozměněný kryt motoru. Samotný systém ještě nebyl funkční.

Dnes už do volných tréninků na Katalánském okruhu nasadil pokročilejší verzi a s jejími výsledky je spokojen, takže by jej mohl používat i zítra a v neděli.

"Myslím, že šance je velká, takže ho použijeme. Myslím, že je velká pravděpodobnost, že s ním budeme jezdit," řekl Massa.

Brazilec nicméně přiznal, že jinak je z dnešního dne spíše zklamaný, zvláště poté, co ve druhém tréninku skončil až osmý.

"Bylo to zklamání, především vyvážení vozu nebylo moc dobré, musíme lépe zanalyzovat, jakým směrem se máme zítra ubírat, a analyzovat, jak to bylo, když jsme tu byli posledně, protože tehdy jsem byl s autem docela spokojený."

Massa však dodal, že dnešní den přinesl určitá pozitiva v tom smyslu, že nové díly, které Ferrari nasadilo, přinesly zlepšení.

"Přivezli jsme nové díly a rozhodně je vidět zlepšení. Samozřejmě nejsme jediným týmem, který přivezl nové komponenty, viděli jsme velmi silný Red Bull, konkurenceschopný McLaren a konkurenceschopný Mercedes, takže to teď musíme pro zítřek analyzovat, ale rozhodně to, co jsme na vůz dali, funguje."