Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber je nadšený ze svého kvalifikačního vítězství

Webber je nadšený ze svého kvalifikačního vítězství

Red Bull na Katalánském okruhu deklasoval své soupeře.

Mark Webber označil dnešní kvalifikaci ze svého pohledu za senzační. Vybojoval totiž svou druhou pole position sezóny a spolu se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem deklasoval zbytek startovního pole.

Vozy týmu Red Bull byly na čele všech tří částí kvalifikace a v té nejdůležitější, závěrečné, nadělily nejbližším soupeřům přes osm desetin sekundy.

"Tahle pole position je pro tým," řekl nadšený Webber. "Obě strany garáže naspaly za poslední dvě noci jen pár hodin. Chlapci pracovali vážně tvrdě a ukazuje se, že úsilí, které do auta vkládají, se projevuje na časech na kolo.

Byla to senzační kvalifikace. Christian (Horner) před kvalifikací řekl, že tady asi moc často nebudeme jezdit v takovém autě, jako je tohle, tak ať si to užijeme. Já si to užil."

Australan přiznal, že je krásné porazit svého týmového kolegu Vettela, který zatím letos v počtu vyhraných kvalifikací vede, ale je si vědom toho, že body se rozdávají až zítra.

"Mezi námi je to často dobrá bitva. Seb má dobré výsledky, je hezké získat taky jeden zase opačně. Ukazuje to, jak dobře tým pracuje kolektivně jako skupina.

Je krásné, když to všechno dáte dohromady a ten výsledek získáte. Zítra nás čeká dobrý dlouhý závod. S vozem jsem v závodech spokojený. Dnes se body neberou, takže se těším na zítřek."