Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

New York by přecijen mohl hostit velkou cenu Formule 1

New York by přecijen mohl hostit velkou cenu Formule 1

Nyní se mluví o okruhu v Sullivan County v horách Catskill.

New York by přecijen mohl být dějištěm Velké ceny Spojených států amerických. Na přetřes se nyní dostaly plány na závod u města Thompson v Sullivan County.

Tamní okruh, ležící 90 minut cesty z Manhattanu, spravuje Monticello Motor Club. Americký Autoweek zveřejnil dopis, ve kterém prezident tohoto klubu, Ari Strauss, píše o svém setkání s Berniem Ecclestonem a návštěvě Hermanna Tilkeho, německého architekta tratí Formule 1.

V dopise se píše: "Před pár měsíci jsme se Bill McMichael (předseda MMC) a já setkali s Berniem Ecclestonem, prezidentem/výkonným ředitelem FOM, a jednali jsme o podmínkách exkluzivní desetileté smlouvy na pořádání Velké ceny USA.

Krátce poté Hermann Tilke, šéfinženýr a návrhář okruhů pro Formuli 1, strávil v MMC nějaký čas a potvrdil, že naše trať a okolní zařízení jsou s určitým rozšířením a malými úpravami tratě skvělým místem pro velkou cenu.

Od chvíle, co jsme obdrželi dopis o shodě od FOM potvrzující jeho naději uspořádat americkou velkou cenu v Monticellu, jsme Bill a já neustále zajišťovali finanční zajištění a podporu místních, státních a federálních politiků a organizací."

Strauss ale přiznal, že skutečný výsledek jednání zatím není jistý a vše je teprve na začátku.

"Zajistit hostování Formule 1 je jako vyhrát olympiádu, konkurence je tvrdá a tahle dohoda není hotová. Vyhlídka Formule 1 v MMC je sice vzrušující, ale my zůstáváme oddáni našemu hlavnímu byznysu - klubu a jeho členům."

Okruh v Monticellu je 6.6 kilometrů dlouhý a skýtá 22 zatáček.