Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Překvapení se nekoná, Texas bude navrhovat Tilke

Překvapení se nekoná, Texas bude navrhovat Tilke

Dvorní architekt okruhů pro formuli 1 má před sebou nový projekt.

Nový okruh pro formuli 1 v americkém Austinu, který bude hostit Velkou cenu USA od roku 2012, navrhne opět německý architekt Hermann Tilke.

Krátce po odhalení desetiletého kontraktu na hostitelství amerického závodu oznámila pořadatelská skupina Full Throttle Productions, že již vybrala umístění okruhu a oznámila, že Tilke v přípravném týmu nebude chybět.

Tilke je v současnosti doslova dvorním návrhářem okruhů pro závody formule 1, na svědomí má závodní tratě v Istanbulu, Abu Zabí, Brahrajnu, Šanghaji, Sepangu i nového přírůstku v podobě korejské trati, které se F1 dočká letos.

Přesná poloha tratě prozatím nebyla specifikována, avšak Tavo Hellmund, partner Full Throttle Productions, řekl, že se bude rozkládat na území přesahující 700 akrů.

"Půjde o jeden z nejlepších přírodních okruhů na světě," uvádějí promotéři. "Fanoušci by měli očekávat brilantnost, pro kterou je Tilke známý, s důrazem na ekologickou výstavbu a trať, která bude připomínat skvělé okruhy velkých cen předchozích generací."