Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Newey zůstává u Red Bullu, Webber pravděpodobně také

Newey zůstává u Red Bullu, Webber pravděpodobně také

Berger: "Dokud bude mít RBR Neweyho a Vettela, rychlost neztratí."

Adrian Newey, jedna z nejvýznačnějších postav v současném paddocku formule 1, podle všeho hodlá v dohledné budoucnosti setrvat u rakouského Red Bull Racing.

Jednapadesátiletý Brit se připojil k týmu v roce 2006 po mnohaletém působení u McLarenu a zaujal roli technického ředitele. Právě jemu se připisují hlavní zásluhy na současných úspěších Red Bullu.

Německý Sport Bild navíc tvrdí, že Newey své současné působiště jen tak opustit nehodlá.

"Smluvní záležitosti jsou důvěrné, ale je to pravda," komentoval zprávu šéf týmu Christian Horner. "Adrian v minulém roce požádal o odstranění klauzule, která by v tomto roce ukončila jeho kontrakt."

"Dokud bude mít Red Bull Neweyho a Vettela, rychlost mu chybět nebude," podpořil Neweyho krok bývalý pilot formule 1 Gerhard Berger.

Podle všeho by mohla v příštím roce zůstat stejná i jezdecká sestava rakouského týmu. Sebastian Vettel má platnou smlouvu a Mark Webber svůj kontrakt pravděpodobně prodlouží, podle náznaků z týmu.

Poradce pro motorsport týmu Red Bull Dr. Helmut Marko se nechal nedávno slyšet, že poslední dvě Webberova vítězství pravděpodobně ovlivní jednání o výši platu.

Také šéf týmu Horner naznačil v rozhovoru s německým Bild-Zeitung, že jeho tým je připraven s Webberem prodloužit současný kontrakt.

"Pokud bychom si společně sedli a popovídali si o prodloužení kontraktu, myslím, že by šlo o velmi krátký rozhovor," řekl Horner.