Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull udělal za tureckou nehodou tlustou čáru

Red Bull udělal za tureckou nehodou tlustou čáru

Jezdci a tým se setkali, aby celou záležitosti hodili za hlavu.

Red Bull říká, že za vzájemnou kolizí svých jezdců Sebastiana Vettela a Marka Webbera ve Velké ceně Turecka udělal tlustou čáru a nyní se bude soustředit na další průběh sezóny.

Vettel a Webber se ve čtvrtek setkali v továrně v Milton Keynesu se šefem týmu Christianem Hornerem, technickým ředitelem Adrianem Neweyem a poradcem Helmutem Markem, aby celou záležitosti prodiskutovali.

"Bylo to pozitivní setkání, za incidentem, který se odehrál ve čtyřicátém kole turecké velké ceny, jsme udělali tlustou čáru. Tým se nyní plně soustředí na Velkou cenu Kanady, která se jede příští týden," uvádí se v týmovém prohlášení.

Sebastian Vettel řekl: "Tým nás dostal do dobré pozice a to, co se stalo, pro něj nebylo dobré, takže se mu omlouvám za to, že jsme ztratili vedení závodu.

Mark a já jsme závodníci a závodili jsme. Jsme profesionálové a nezmění to způsob, jak spolu budeme nadále spolupracovat. Máme skvělý tým a jeho duch je velice silný. Těším se na Kanadu."

Mark Webber dodal: "Pro tým je to škoda, přišli jsme totiž o dobrou šanci vyhrát závod. Je to sport a takové věci se stávají, ale tohle se stát nemělo.

Je mi to líto kvůli všem v Red Bullu, v továrně a všem, koho se to týká. Seb a já zajistíme, aby už se to neopakovalo a budeme spolu nadále otevřeně spolupracovat, žádný problém. Už jsme si o tom promluvili dostatečně, je to vyřešené, hledíme vpřed a já se soustředím na příští závod v Kanadě, který se jede příští týden."