Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mark Webber se upsal Red Bullu na další rok

Mark Webber se upsal Red Bullu na další rok

Sestava rudých býků tak zůstane pro příští sezónu nezměněna.

Mark Webber zůstane u týmu Red Bull Racing také pro příští sezónu. Dnes ráno totiž rakouská stáj oznámila, že prodloužila s Australanem smlouvu, tradičně o další rok.

Už v Monaku, kde Webber úspěšně navázal na své vítězství z Barcelony, se velmi hlasitě spekulovalo o tom, že podpis další smlouvy mezi ním a Red Bullem je na spadnutí.

Jezdecké složení Red Bullu tak zůstane minimálně pro příští rok nezměněné, Sebastian Vettel už totiž smlouvu zajištěnou má.

Webber o prodloužení své smlouvy řekl: "Bylo to snadné rozhodnutí, zůstat s týmem Red Bull Racing. Začali jsme jednat už ze začátku letošního roku a před Velkou cenou Španělska jsme byli v pozici podepsat.

Rozhodnutí prodloužit smlouvu o další rok bylo oboustranné, je všeobecně známo, že nemám zájem držet se Formule 1 jen proto, abych v ní byl, a v této fázi kariéry jsem rád, že to pokaždé prodlužuji o rok.

Nadále se tu cítím velice pohodlně, mám fanstastický vztah s celým týmem a v továrně v Milton Keynesu se cítím jako doma. Je úžasné být v tomto týmu, z pozice bojovníka ve středu pole se totiž stal jedním z těch, kteří bojují o titul.

Doufám, že spolu v budoucnu získáme další úspěchy a dosáhneme našeho hlavního cíle, vyhrát světový šampionát."

Šéf týmu Christian Horner dodal: "Rozhodnutí ponechat si Marka bylo velmi přímočaré. Je důležitým členem našeho týmu a v tuto chvíli je ve své nejlepší formě za svou kariéru, jakožto lídr průběžného pořadí jezdců. Tým je extrémně šťastný, že jezdecká dvojice Mark a Sebastian zůstane nezměněná pro třetí sezónu, 2011."

Potvrzení Marka Webbera u Red Bullu by mohlo znamenat, že se na konci letošní sezóny nedočkáme velkých přesunů u předních týmů. Felipe Massa by měl pravděpodobně zůstat u Ferrari a Robert Kubica by tím pádem pokračoval za Renault. Jasno už mají u Mercedesu, zůstává jak Nico Rosberg, tak Michael Schumacher.