Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa prodloužil u Ferrari do roku 2012

Felipe Massa prodloužil u Ferrari do roku 2012

Sestava rudých tak zůstane po další dva roky totožná.

Ferrari ve středu ráno oznámilo prodloužení kontraktu s Brazilcem Felipem Massou do roku 2012. Další pilot týmu, Fernando Alonso, má rovněž smlouvu až do roku 2012 a jezdecká sestava rudých tak v následujících dvou letech zůstane neměnná.

"Jsem šťastný, že jsem dostal příležitost závodit pro Ferrari po další dvě sezóny," řekl Massa.

"Po celou mou kariéru ve formuli 1 jsem závodil s motorem vyrobeným v Maranellu a je pro mě otázkou hrdosti pokračovat s týmem, který považuji za svou druhou rodinu."

Massa ve Ferrari působí od roku 2006, nejlepší výsledek pro něj představuje druhé místo v sezóně 2008, kdy ztratil mistrovský titul o jediný bod. V týmu Vzpínajícího se koníka odjel celkem 69 velkých cen, získal 11 výher, 30 pódiových umístění a 15 pole-position.

"Felipe je součástí Ferrari již téměř celou jednu dekádu a společně s námi vyrostl jako jezdec i jako muž, prošel si několika velmi obtížnými okamžiky, ale dal nám také okamžiky velkého štěstí," komentoval šéf týmu Stefano Domenicali.

"Chtěli jsme dát najevo, že do budoucna usilujeme o stabilitu. Věříme v jezdeckou sestavu, která si je rovna v talentu, rychlosti a schopnosti pracovat společně pro dobro týmu."