Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Světová série Renault pokračuje ve Francii

Světová série Renault pokračuje ve Francii

Filip Salaquarda a tým ISR by rádi navázali na úspěchy z Brna.

Po skvělém představení na brněnském Masarykově okruhu míří Filip Salaquarda se svým týmem ISR Racing do střední Francie. Na okruhu Magny-Cours se o víkendu 19. a 20. června uskuteční další pokračování Světové serie Renaultu.

„Magny-Cours znám ze svého působení ve F3, jel jsem tam v roce 2007. Trať se mně docela líbí, je na ní hodně rychlých zatáček a šikan, které nám vyhovují. Důležité bude, jak trefíme při pátečních volných trénincích nastavení,“ svěřuje se momentálně dvanáctý muž průběžné klasifikace.

Netají se přitom touhou prosadit se mezi nejlepší desítku: „Na fantastický úspěch z Brna bude velmi těžké navázat, ale hodně si věřím!“

S opatrným optimismem hledí vstříc klání v zemi galského kohouta také šéf týmu Igor Salaquarda: „Faktem je, že jsme v Magny-Cours na rozdíl od většiny ostatních netestovali. Dali jsme přednost Brnu. Je to trochu hendikep, ale na nalezení setupu máme páteční tréninkové seance. Navíc jsme v laufu, vždyť Esteban Guerrieri je třetí v celkovém pořadí a my jako stáj jsme se propracovali na čtvrtou příčku. Na druhého nám přitom chybějí jen dva body. Kdyby mně to někdo předpovídal po prvním podniku v Aragonu, nevěřil bych mu.“

Sobotní závod Světové serie Renaultu začíná v 15 hodin, nedělní ve 12:50 hodin. V obou případech je televizním divákům zprostředkuje přímým přenosem stanice Eurosport 2.