Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull veze do Valencie svůj F-duct systém

Red Bull veze do Valencie svůj F-duct systém

Tým se chce po nedávných neúspěších vrátit do čela.

Red Bull má v plánu nasadit v nadcházející Velké ceně Evropy ve Valencii svou verzi F-duct systému. Po ne zrovna úspěšných závodech v Turecku a Kanadě by se totiž rád zase vrátil na úplný vrchol.

Chyba v Istanbulu a nedostatečná výkonnost v Montréalu dala soupeřům Red Bullu šanci zaútočit na vítězství. Nejlépe toho využil McLaren, jehož jezdci Lewis Hamilton a Jenson Button vybojovali v posledních dvou velkých cenách dvojité vítězství.

Red Bull zkoušel svůj F-duct systém už ve volných trénincích v Turecku, jenže pak se rozhodl, že jej podrobí ještě dalšímu vývoji a nepoveze jej tak do Kanady. Šéfdesigner týmu, Adrian Newey, přitom do Montrealu necestoval a zůstal v továrně týmu v Milton Keynesu, aby na F-duct systému pracoval.

Právě městský okruh ve Valencii představuje dobrou možnost F-duct systému využít. Pasáže, kde je potřeba mít dobrý přítlak, totiž střídají dlouhé rovinky.

Sebastian Vettel byl v Kanadě lépe umístěným jezdcem Red Bullu, závod dojel na čtvrté pozici. Nyní ale říká, že závod na okruhu Gillese Villeneuvea už je ale minulostí a tým se nyní soustředí na Valencii.

"Vezeme tam F-duct systém, důležitý prvek vozu," řekl Vettel v rozhovoru pro německý Auto Bild Motorsport. "Náš technický šéf Adrian Newey nejel do Kanady, aby v továrně dodělal poslední detaily na tom novém systému."