Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari míří do Valencie s významnými upravami vozu

Ferrari míří do Valencie s významnými upravami vozu

Tým sází na nové řešení výfuků a změny v aerodynamice.

Ferrari potvrdilo, že součástí významných úprav, které tým představí při nadcházející Velké ceně Evropy ve Valencii, bude mimo jiné řešení výfuků podobné Red Bullu a také změny v aerodynamice monopostu.

Týmy věří, že právě nízkoposazené výfuky na vozech Red Bullu jsou jedním z důvodů dominantních výkonů rakouské stáje z počátku sezóny. Podobné řešení kromě Ferrari plánují nasadit i týmy McLaren, Renault a Williams hned při nadcházejícím závodu v Británii.

U Ferrari jde o první razantnější úpravy na monopostech a tým si slibuje zvýšení konkurenceschopnosti na závodní dráze.

"Jak bylo spekulováno v předchozích týdnech, Ferrari o tomto víkendu nasadí množství úprav a novinek na svém voze F10, ačkoli nepůjde o takové změny, které by dosahovaly či překračovaly spekulované informace," říká tým na svých webových stránkách.

"Nejvýznamnější novinkou je nové uspořádání výfukového systému zaměřené na zvýšení aerodynamické efektivity vozu. Na řadu přijdou i další aerodynamické novinky na zádi vozu. Nicméně tyto změny jsou pouze první ze série vylepšení vozu F10, které přijdou v této velmi nabité části sezóny, kdy máme čtyři závody v následujících pěti týdnech před letní přestávkou."

Po špatných výsledcích v Monaku a Turecku si tým z Maranella spravil chuť při Velké ceně Kanady, kdy Fernando Alonso útočil na vítězství. V Poháru konstruktérů Ferrari ztrácí na vedoucí McLaren 50 bodů a Alonso ztrácí na vedoucího Hamiltona bodů 15. V sázce je však stále velký bodový příděl a italský tým považuje stále šampionát za zcela otevřený.

"Je tu velká šance, že F10 předvede stejnou míru konkurenceschopnosti jako před čtrnácti dny za oceánem," pokračuje prohlášení týmu.

"Skutečnost, že byl tým zklamán z 'pouhého' třetího místa Alonsa v Kanadě, poté co proti němu byli bookmakeři, ukazuje, že ve Ferrari převládá pocit, že šampionát je stále velmi otevřený."