Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber: "Nejhorší byl let vzduchem."

Webber: "Nejhorší byl let vzduchem."

Australan měl obavy, aby v letu něco netrefil.

Mark Webber řekl, že při své včerejší nehodě ve Velké ceně Evropy měl největší obavy v době, kdy letěl vzduchem. Bál se totiž, aby něco v letu netrefil.

Pilot Red Bullu včera ve Valencii zezadu najel do vozu Heikkiho Kovalainena a jeho monopost se vznesl do vzduchu. Během letu srazil jednu z reklamních cedulí, naštěstí pozadu. Vůz následně dopadl na zem vzhůru nohama, načež se otočil a ve vysoké rychlosti narazil čelně do bariéry.

"Bál jsem se mostů nebo věcí, které bych mohl ve vzduchu trefit," řekl Webber, který z nehody vyvázl jen s několika modřinami. "Věděl jsem, že jsem účastníkem obrovské havárie a že jsem jen pasažérem.

Ale věděl jsem, že tam dole jsou velké únikové zóny, takže to bylo dobré. Byl jsem také rád, že to byla bariéra z pneumatik, ne ta Techpro věc, protože ta není tak dobrá jako pneumatiky.

Po tom, co se stalo loni v Singapuru, byl pro mě tohle měkčí náraz. Největším překvapením bylo být ve Formuli 1 a potkat někoho, kdo brzdí tak brzy. Ale to se stává."

Webber dokonce řekl, že bylo v určitých momentech dobře, že k nehodě došlo v tak vysoké rychlosti. Šlo především o přistání vzhůru nohama.

"Náraz nebyl tak tvrdý. Bylo to v pohodě, protože jsem měl obrovskou hybnost směrem vpřed, takže to bylo dobré."