Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes podle Rosberga nesmí vzdát letošní sezónu

Mercedes podle Rosberga nesmí vzdát letošní sezónu

"Jsem naprosto proti tomu, stále věřím ve své šance."

Nico Rosberg je přesvědčen, že Mercedes by neměl vzdát své snahy v letošní sezóně, i přes špatné výsledky v posledních několika velkých cenách.

Německý tým představil ve Valencii významné změny na svých monopostech, včetně nového řešení difuzoru a výfuků, které používá Red Bull, ovšem oba piloti týmu se v samotném závodě trápili a scházela jim rychlost.

Rosberg nakonec po penalizacích soupeřů dosáhl na jeden bod za desáté místo, ale on i týmový kolega Michael Schumacher strávili většinu závodu mimo elitní desítku.

Zklamaný šéf týmu Ross Brawn po Velké ceně Evropy řekl, že Mercedes musí zhodnotit situaci a rozhodnout se, jaké budou další kroky. Podle Rosberga však zanechání vývoje současného monopostu není řešením.

"Jsem absolutně proti tomu," odpověděl Rosberg na dotaz německému Sport Bild. "Stále věřím v mé šance. Pokud vedoucího muže šampionátu Hamiltona jedinkrát postihne neúspěch a já vyhraju, budu téměř na jeho úrovni."

Dodal, že Mercedes může být pouze několik málo vývojových kroků za nejrychlejšími vozy.

"Stále máme mnoho příležitostí pro vývoj," řekl. "Ostatní top týmy například mají věci, které můžeme poměrně jednoduše vyvinout. A také vyvíjíme."