Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Virgin by si chtěl udržet Tima Glocka

Virgin by si chtěl udržet Tima Glocka

Tým ale ví, že se musí snažit poskytovat mu co nejlepší vůz.

Technický ředitel týmu Virgin doufá, že Timo Glock s britskou stájí zůstane i pro příští sezónu. Cení si totiž jeho přínosu, plynoucího z jeho zkušeností.

Němec ovšem letos neprožívá zrovna ideální sezónu. Z dosud odjetých deseti závodů dokončil pouze čtyři a v cíli byl nejlépe klasifikován na osmnáctém místě.

Spekuluje se o tom, že o služby Tima Glocka má zájem také Renault, Wirth ale věří, že Němec zůstane s Virginem.

"Máme s Timem smlouvu na další rok, ale jako u všeho ostatního v životě je nutné, aby v tom dotyčný chtěl pokračovat nadále," řekl Wirth v rozhovoru pro Autosport.

"Timo chápal, že jsme nový tým a chtěl být součástí něčeho, co roste a posouvá se vpřed. Proto byl víkend na Silverstonu tak důležitý, snad jsme mu totiž ukázali, že na to máme."

Wirth také dodal, že skutečnost, že je tým schopen být stále atraktivní pro jezdce, který má na svém kontě tři pódiová umístění, je dobrou známkou jeho potenciálu.

"Máme takové štěstí, že máme jezdce s jeho talentem, schopnostmi a zkušenostmi, který se k nám v jeho věku přidal. Je na nás, abychom se snažili a využili toho."

Také druhý současný jezdec Virginu, Lucas di Grassi, by si mohl udržet své místo v týmu pro příští sezónu. Wirth totiž řekl, že i když letos v kvalifikacích porazil Glocka pouze jednou, je pozoruhodným nováčkem.

"Vím, že jsem velice zaujatý, ale myslím, že by mohl být nováčkem roku, když se podíváte na jeho relativní výkonnost. Dostává se do toho a odvádí fantastickou práci.

Nevýhodou je, že Lucas je přirozeně těžší než Timo. Pro všechny nové týmy je hmotnost problémem, takže má pořád trochu nevýhodu. Můžeme za to my a pracujeme na tom velice tvrdě."

Wirth věří, že di Grassiho situace by se měla do konce evropské části sezóny zlepšit, protože Virgin chystá řadu nových dílů, které pomohou snížit celkovou hmotnost vozu.