Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zůstanu u Virginu, ujišťuje Glock

Zůstanu u Virginu, ujišťuje Glock

Tým by měl oznámit své jezdecké složení do Vánoc.

Timo Glock tvrdí, že v příštím roce bezpochyby zůstane u týmu Virgin Racing, přestože v oficiální startovní listině FIA zatím nefiguruje.

Glock má s týmem smlouvu na příští rok, objevily se ale spekulace o tom, že po složité debutové sezóně své stáje bude chtít odejít jinam.

To ale Němec odmítá a trvá na tom, že v příštím roce bude u Virginu pokračovat. Od sezóny 2011 si přitom slibuje výrazný krok vpřed.

"Jsem nadšený. A ano, rozhodně pojedu pro Virgin Racing," řekl Glock. "Objevila se spousta spekulací o tom, že chci tým opustit, ale není to o opuštění týmu, je to o tom, že chci podávat lepší výkony a posouvat se dopředu.

Není to jistota jen na 99,9%, že zůstanu, jak se tvrdilo, je stoprocentně jisté, že zůstanu. Od začátku mám s týmem dlouhodobou smlouvu a tehdy jsem řekl, že to dělám proto, abych pomohl s budováním týmu pro budoucnost.

Nebylo možné udělat to od píky za jediný rok. Navíc si myslím, že se vším, co jsme se letos naučili, můžeme v následující sezóně udělat velký krok vpřed.

Tohle je skvělý tým lidí, kteří dali do naší první sezóny krev, pot a slzy. Někteří lidé to neviděli na vlastní oči, tak jako já, takže je snadné kritizovat nebo být cynický."

Glock dodal, že podporuje rozhodnutí týmu počkat s oznámením svého jezdeckého složení pro příští sezónu na pozdější dobu, ačkoliv věří, že se tak stane ještě letos.

"No, já už jsem potvrzený, takže co se týče mě, nebude oznámena žádná novinka. Ale chápu, že tým chce oznámit své jezdecké složení najednou, až bude potvrzena i druhá sedačka.

Myslím, že je správné vyčkat a ujistit se, že máme tu nejlepší kombinaci mládí a zkušeností a že tým bude při testech a v závodech dostávat co nejlepší zpětnou vazbu, abychom se mohli vyvíjet tak rychle, jak chceme a posouvali se vpřed.

Nemyslím si, že na to budeme muset čekat nějak výrazně dlouho, snad to bude do Vánoc."

Němec přiznal, že letošní sezóna byla pro tým velice náročná a často frustrující, je ale také velice hrdý na to, čeho tým dosáhl.

"Velice náročná, spousta tvrdé práce, pro celý tým," řekl. "Rok 2010 byl pro nás pro všechny obtížnou zkouškou, ale přežili jsme a pro mě to bylo nakonec velice hodnotné.

Během té sezóny jsme zažili frustrující momenty a když se nedaří, tak přiznávám, že jako pro jezdce, který je ambiciózní, to bylo někdy složité, ale k Virginu jsem přišel s vědomím, že náš čekají potíže, takže mě to vlastně nepřekvapilo. Budovali jsme něco od nuly, žádný tým, žádná továrna, žádné auto z předchozího roku, na kterém bychom stavěli, a žádná data.

Všechno, co máme, jsme si vybudovali sami za méně než rok. Také bychom měli mít na paměti, že jsme také zvolili celkem revoluční přístup k návrhu VR-01. Když se na naší sezónu podíváte z této perspektivy, dosáhli jsme něčeho vážně úžasného."