Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Glock chce zaútočit na body hned na začátku sezóny

Glock chce zaútočit na body hned na začátku sezóny

Němec věří, že Virgin bude v letošním roce mnohem silnější.

Timo Glock při dnešním představení nového vozu týmu Virgin Racing, MVR-02, řekl, že by rád získal historicky první body týmu hned v úvodu letošního ročníku.

Osmadvacetiletý Němec sice přiznává, že Virgin nemůže během jedné zimy zcela stáhnout svoji ztrátu na nejlepší, přesto by rád sbíral body hned zkraje sezóny.

"Chceme bodovat v prvních závodech a pak se propracovávat dál," řekl Glock. "Jsme mnohem lépe sehraní, máme lepší strukturu, máme roční zkušenosti, takže bychom měli být na dobré cestě.

Musíme být ale realističtí, loni jsme zaostávali o tři až čtyři sekundy a tři až čtyři sekundy nikdy nedoženete přes zimu, takže musíme učinit nějaký pokrok a pak se posouvat dál.

Já doufám v realistický krok. Jsem rád, že jsme s týmem přes zimu udělali pořádný krok a že budeme v prvních závodech silní. Když se ohlédnete na řadu těch havárií a technických problémů, s tím jsme se loni trápili a v tom musíme být silní."

Glock dodal, že je rád, že nadále pokračuje s týmem Virgin Racing, přestože loňská sezóna byla plná všelijakých problémů.

"Chci být zkrátka jeho součástí. Samozřejmě, měli jsme zejména v prvních pár závodech období, kdy jsme se jen míjeli.

Ale bylo jasné, že do Formule 1 nikdy nepřijdete s tím, že budete hned mezi prvními třemi, pokud se tak stane, pak ostatní dělají něco špatně. Nakonec jsme tým a vyšli jsme z toho mnohem silnější a ve druhém roce bychom měli být lepší."

Šéf týmu John Booth dodal, že primárním cílem týmů je pravidelná účast ve druhé části kvalifikace: "Naším prvním cílem jsou pravidelná umístění v Q2, to je dobrý základ pro další posun. Chceme tam být tak často, jak to bude možné."