Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S novým americkým projektem Cypher je spojován Piquet jr.

S novým americkým projektem Cypher je spojován Piquet jr.

Loni od Renaultu vyhozený Brazilec doufá v návrat do Formule 1.

Nelson Piquet jr. by se možná mohl vrátit do Formule 1. Jeho jméno je totiž spojováno s novým americkým projektem Cypher, který se uchází o třinácté místo ve startovní listině.

Svou spolupráci s tímto projektem už potvrdil dvaadvacetiletý pilot série Indy Lights Jonathan Summerton, který chce týmu pomoci naplnit jeho vizi amerického týmu Formule 1 s americkým závodníkem za volantem jeho vozu.

Italský server Italiaracing.net nyní uvedl, že mladý Piquet je také s projektem Cypher Group spojován.

Brazilec závodil v letech 2008 a 2009 za tým Renault, jenže loni byl po Velké ceně Maďarska vyhozen po vleklých neshodách s tehdejším šéfem týmu Flaviem Briatorem. Jedním z posledních hřebíčků do jeho rakve byly ostré slovní přestřelky v médiích po skandálu se zmanipulováním výsledků Velké ceny Singapuru 2008, kde Piquet úmyslně havaroval, aby pomohl svému týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi do čela.

Piquet v letošní sezóně působí převážně ve Spojených státech amerických, kde závodí v sérii trucků pod hlavičkou NASCAR.

Dalším jménem, které je spojováno s projektem Cypher, je Steve Brown, bývalý inženýr pro výzkum a vývoj u týmu Brawn, který po mistrovské sezóně britského týmu odešel k předchozímu americkému projektu US F1, který ovšem svou misi Formule 1 nesplnil.